Πως να έρθετε-Χάρτες Ορεινης Κορινθίας

Αρχικά διαβάστε ότι πρέπει να γνωρίζεται για τον Φενεό και την Γκούρα Κορινθίας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. Διαμονη στον Φενεο Κορινθιας . Στην συνέχεια διαβάστε αναλυτικά πως να έρθεται στην περιοχή μας, ποιες διαδρομές είναι οι καλύτερες, ποια είναι η απόσταση Αθήνα-Κιάτο Κιάτο-Γκούρα και δείτε τον χαρτη της Ορεινης Κορινθιας. Η διαδρομή είναι πάρα πολύ εύκολη. Έχει πολλές ταμπέλες και είναι παιχνιδάκι για μέτριας και μεγάλης εμπειρίας οδηγούς. Όσοι είναι νέοι οδηγοί ή δεν έχουν ξαναέρθει καλό θα ήταν να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες αναλυτικά και με προσοχή.

Μεγάλη Προσοχή! Νέοι δρόμοι συντομεύουν την διαδρομή! Η Κορίνθου-Πατρών έως το Κιάτο είναι τελειωμένη κέρδος 10 λεπτά τουλάχιστον. Επίσης στο χωριό Καρτέρι στρίβεται αριστερά προς Λαύκα και ανεβαίνετε στην Γκούρα από καινούργιο δρόμο. Κέρδος άλλα 10 λεπτά. Όποιος δεν είναι έμπειρος οδηγός και χρησιμοποιεί gps τον συμβουλεύουμε τα εξής: Θα κάνει 3 ρυθμίσεις στο GPS.
α)Ρύθμιση με προορισμό Κιάτο.
β) Μόλις φτάσει Κιάτο, ρύθμιση με προορισμό Λαύκα Κορινθίας.
γ)Μόλις φτάσει Λαύκα ρύθμιση με προορισμό Γκούρα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπερδευτεί καθόλου.
Πάντα 3 ρυθμίσεις στο GPS!

Πως αναγνωρίζω το χωριό Καρτέρι; Είναι το χωριό μετά την λίμνη Στυμφαλία . Είναι το χωριό μετά την μεγάλη ευθεία των 3κμ. Θα δείτε τις ταμπέλες «Φάρμα Μπούρη» πιο μετά «Φούρνος Μπούρη» στην συνέχεια την «Ταβένα Λεωνίδας». Εκεί κάνετε αριστερά προς Λαύκα , αποφεύγετε όλες τις στροφές και σε λίγα λεπτά είστε στην Γκούρα.

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες

Από Αθήνα Απόσταση (160κμ, χρόνος διαδρομής 2ώρες και 15 λεπτά)

1ος Τρόπος(συνιστάται γιατί είναι ο πιο εύκολος και ο πιο γρήγορος)
Από την Εθνική Αθηνών-Πατρών βγαίνετε στην έξοδο του Κιάτου και από εκεί ακολουθείτε τον δρόμο που οδηγεί στην Στυμφαλία-Φενεό-Γκούρα. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν πολλές ταμπέλες αλλά δεν πρόκειται να μπερδευτείτε πουθενά. Πάντα θα ακολουθείτε τις ταμπέλες Στυμφαλία-Φενεός Γκούρα  Από το Κιάτο θα συναντήσετε μεταξύ άλλων τα χωριά Σούλι-Στυμφαλία-Καρτέρι-Μεσσινό και μετά είναι η Γκούρα. Είναι η διαδρομή που προτιμάτε από τους περισσότερους ταξιδιώτες. Η συνολική απόσταση Αθήνα-Γκούρα είναι 160km. Ακολουθεί ο χάρτης της διαδρομής. Αυτό που θα θυμάστε σε αυτή την διαδρομή είναι ότι στο χωριό Καρτέρι (είναι το χωριό μετά την Στυμφαλία) θα πάτε αριστερά προς Λαύκα για να αποφύγετε τις στροφές τις Καστανιάς.

2ος τρόπος από Αθήνα. 

Από την Εθνική Αθηνών-Πατρών βγαίνετε στο Δερβένι. Από εκεί συναντάτε τα χωριά Ευρωστίνη και Στενό πριν φτάσετε στην Γκούρα. Υπάρχουν κάποιες διασταυρώσεις οι οποίες ίσως να σας μπερδέψουν. Προτιμάται από λιγότερους ταξιδιώτες σε σχέση με την πρώτη διαδρομή. Αν χάσετε την έξοδο του Κιάτου μπορείτε να έρθετε από Δερβένι. Καλό είναι να επικοινώνειτε μαζί μας όπου έχετε αμφιβολίες για την διαδρομή. Εμείς προτείνουμε την 1η διαδρομή από Κιάτο.

3ος Τρόπος από Αθήνα

Από την Εθνική Αθηνών-Πατρών βγαίνετε στο Ξυλόκαστρο από εκεί ανεβαίνετε στα Τρίκαλα μετά ακολουθεί η Καρυά το Στενό και φτάνετε στην Γκούρα. Είναι μια διαδρομή που συνήθως οι ταξιδιώτες κάνουν για να επιστρέψουν και όχι για να έρθουν στην Γκούρα. Δεν συνιστάται βράδυ. Η απόσταση Αθήνα-Τρίκαλα Κορινθίας είναι 144km. Η απόσταση Τρίκαλα Κορινθίας-Γκούρα είναι 27km. Εμείς προτείνουμε την πρώτη διαδρομή από Κιάτο.

Από Πάτρα.

Όποιος έρχεται από Πάτρα τον συμφέρει να έρθει από Δερβένι. Ακολουθεί ο χάρτης της διαδρομής:

Από Τρίπολη και από Νότια Πελοπόννησο υπάρχουν αρκετοί δρόμοι. Παρόλα αυτά εμείς προτείνουμε τον δρόμο που πηγαίνει μέσω του 111 από Λυκούρια. Είναι μεν 10-20κμ πιο πολύ από άλλους δρόμους αλλά είναι πιο γρήγορος και με πολύ καλύτερη ποιότητα δρόμου. Ακόμα και οι ντόπιοι που ξέρουν πολύ καλά τους δρόμους όταν θέλουν άνεση στο ταξίδι τους προτιμάνε αυτόν το δρόμο. Ακολουθεί ο Χάρτης της διαδρομής

 Για δική σας ευκολία εκτυπώστε τις παραπάνω οδηγίες. Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη και υπάρχουν άπειρες ταμπέλες. Λίγη προσοχή στο χωριό Καρτέρι για να πάτε από τον καινούργιο δρόμο.