Αξιοθέατα Ορεινής Κορινθίας

Στην ορεινή Κορινθία υπάρχουν πάρα πολλά μέρη για να επισκεφτεί κάποιος. Μουσεία, ιστορικές εκκλησίες και μοναστήρια σπάνιας αρχιτεκτονικής, αρχαιολογικός χώρος που βρισκόταν η αρχαία πόλη του Φενεού και άλλα.

Λίμνη Δόξα

Σίγουρα θα την επισκεφτείτε κατά την παρουσία σας στην περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Λίμνη Δόξα δείτε την σελίδα πουείναι αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτή πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί
Λίμνη Δόξα Ορεινή Κορινθία.

Μονή Αγίου Γεωργίου 
Πρόκειται για ένα μοναστήρι που χρονολογείται από το 16ο αιώνα Π.Χ. Μεταφέρθηκε εκεί ύστερα από την άνοδο της στάθμης της Λίμνης Φενεού(στο σημείοπου τώρα βρίσκεται ο κάμπος υπήρχε φυσική λίμνη η οποία αποξηράνθηκε φυσικά πριν πολλά χρονιά) από το παλιομονάστηρο(το εκκλησάκι που είναι στην μέση της σημερινής λίμνης Δόξας. Η μονή περιλαμβάνει σήμερα ένα τριώροφο οικοδόμημα που περικλείεται από ψηλό λιθόκτιστο περίβολο, με επιβλητικό τριώροφο κωδωνοστάσιο και πυλώνα στη νότια πλευρά.Στο ισόγειο υπάρχουν αποθήκες και βοηθητικοί χώροι. Η αυλή είναι πλακόστρωτη, ενώ εξωτερικές κλίμακες οδηγούν στους εξώστες των ορόφων των κελιών. Το 1740 ο ναός καταστράφηκε από πυρκαγιά και το 1754 ανακαινίσθηκε πλήρως. Στο εσωτερικό του ναού φυλάσσονται ιερά κειμήλια όπως : ασημένια θυμιατά, δισκοπότηρο και εικόνες αγίων. Το μοναστήρι αποτελεί κέντρο έλξης για τους επισκέπτες. Αξίζει να το επισκεφτείτε να γνωρίσετε τον μοναχό που είναι εκεί, να σας πει την πλήρη ιστορία του μοναστηριού και να σας φιλέψει γλυκό τριαντάφυλλο που το φτιάχνει μόνος του.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Φενεού 
Το μουσείο βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό. Το μουσείο στεγάζει γλυπτά, ψηφιδωτά και αγγεία που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στην Αρχαία Φενεό. Επίσης υπάρχει το άγαλμα της Θεάς Υγείας (μέρος αυτού) η οποία λατρευόταν την εποχή εκείνη. Το μουσείο παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον παρόλο τα λίγα εκθέματα του και αξίζει κανείς να το επισκεφτεί μιας και είναι στον δρόμο του για την Λίμνη Δόξα.

Παναγία των βράχων η Παναγία της Φανερωμένης 
Το μοναστήρι της Παναγίας του Βράχου, χτισμένο στη σκιά ενός τεράστιου βράχου. Αποτελεί τα Μετέωρα της Κορινθίας. Ο ναός του μοναστηριού είναι χτισμένος σε μια σχισμή του βράχου και είναι πάντα ανοιχτός για τον επισκέπτη που θέλει να απολαύσει τη θαυμάσια θέα προς τη Ζήρεια, ειδικά τα χειμωνιάτικα απογεύματα.

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Φενεού 
Εκεί έχουν βρεθεί λίγα από τα ερείπια της πόλης της Αρχαίας Φενεού. Το σημείο αναφέρεται επακριβώς στις περιηγήσεις του Παυσανία. Οι ανασκαφές ξεκίνησανπάλι πρόσφατα μετά από πολλά χρόνια.

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας Το μουσείο της Στυμφαλίας που είναι αφιερωμένο στο Περιβάλλον εγκαινιάστηκε από τον Κάρολο Παπούλια πρόσφατα. Το μουσείο έχει ως σκοπό να καταδείξει την εξάρτιση του ανθρώπου από τη φύση και την αρμονική συνύπαρξη τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας.

Λαογραφικό Μουσείο Φενεού 
Πρόκειται για ένα μικρό ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο με ενδιαφέρουσα συλλογή από καθημερινά, παραδοσιακά αντικείμενα, τα οποία δίνουν πολλές πληροφορίες για τις συνήθειες, τα έθιμα και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της περιοχής.

“Αν μπορούσα να διακτινιστώ εκεί θα πήγαινα πρώτα.”

Η περιοχή της λίμνης είναι ιδανικό μέρος για πεζοπορία ή βόλτα με το αυτοκίνητο. Είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε και θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.
947714_IMG_8187crop
Αρης Δημοκίδης
LIFO.GR